14 Şubat 2016 Pazar

4#Elif'in Lezzetleri >>> Alman Pastası


Bu tarif annemin defterinden :) Pastayı annem yaklaşık 18 senedir bu tarifle yapıyor ve her seferinde bayılarak yiyorum.Öyle hafif öyle pamuk gibi bir pastaki siz de çok beğeneceksiniz :)

Malzemeler:
Kek İçin:
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı svıyağ
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yumurtayla şeker mikserle iyice çırpılır. Üzerine diğer malzemeler ve unla birlikte kabartma tozu ilave edilir.Yağlı kağıt koyulmuş yada yağlanığ unlanmış ortalama 21 cm 'lik yuvarlak tepsiye karışım dökülür. 170 derecede 40 dakika kadar pişirilir. 15 dakikadan sonra ısı biraz düşürülmeli. Kek fırından çıktıktan sonra yarım saat dinlendirilmeli.

Kreması:
2 su bardağı süt
1 yumurtanın tamamı
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı katı yağ

Malzemeler ocağa konulmadan önce iyice çırpılır ve pişirlmeye bırakılır. Pişen kremaya altı kapatıldıktan sonra vanilin ve yağ eklenerek karıştırılır.

İple ortadan ikiye kesilen keke kremanın tamamı boşaltılır.Üzerine diğer parçası kapatılarak hafifçe bastırılır. Üzerine bastırılacağı için krema tam ortaya dökülür ve yanlardan birer parmak mesafe bırakılır ki yanlardan taşmasın.Çünkü kremayı sadece içine koyuyoruz.Üzerine pudra şekeri elenerek tamamen kaplanır.


Afiyet olsun :)



1 yorum:

  1. Harrah's Resort Atlantic City - Mapyro
    Get 제주도 출장마사지 directions, reviews and information for Harrah's Resort Atlantic City 광양 출장샵 in Atlantic City, 충주 출장샵 NJ. casino & resort, 과천 출장안마 Atlantic City, NJ, 전라북도 출장샵 United States, 4-star.

    YanıtlaSil